Elaltatták kedvencét, a színész is öngyilkos lett

Kutyája miatt kellett meghalnia a sorozatsztárnak?

Öngyilkosságot követett el egy népszerű amerikai sorozatszínész azt követően, hogy el kellett altatni kedvenc barátját, a Rocco nevű kutyát. "Az élete volt az a kutya" - mondta a gyászoló anya.

2012.01.31 15:29ma.hu

Holtan találtak a múlt héten Nick Santino amerikai sorozatszínészre, nem sokkal azt követően, hogy el kellett altatni Rocco nevű pit bullját. A sztár a búcsúlevelében azt írta: "Ma elárultam és elhagytam a legjobb barátom. Rocco bízott bennem és én becsaptam őt. Nem ezt érdemelte" - számolt be a New York Post.

A házban, ahol Santino a kutyájával együtt lakott, nem engedélyezték a pit bullok tartását, emiatt a színészt már többször "zaklatta" az épület gondnoka. A szomszédok elmondása szerint 250 dolláros büntetéssel fenyegették, amiért a kutya rendszeresen ugatott, legalábbis valaki panaszt nyújtott be. Hogy ki volt, azt még maguk a szomszédok sem tudják, mert ők úgy tapasztalták, Rocco nem volt hangos fajta.

A búcsúlevélben álló és egyértelműnek tűnő mondatok ellenére az épületfelügyelet nem ismeri el a felelősséget Santino halála mitt. "Sajnálom, hogy meghalt, de ennek semmi köze az állattartás szabályaihoz" - jelentette ki a Marilyn Tűzoltóság igazgatósági tagja.

Az egyébként teljesen egészséges, 5 éves állatot épp Santino 47. születésnapján altatták el, pár órával később a színész gyógyszert adagolt túl magának - a hírek a pontos szerre nem tértnek ki. "Együtt lesznek eltemetve" - magyarázta a New York-i hírlapnak a színész nővére, Catherine Schmidt. "Tudom, hogy a kutyája mindig is fontos volt neki, bántalmazták és a testvérem mentette meg."

Catherine szerint az eb kedves és barátságos vol, senkinek nem okozott sose bosszúságot az épületben. A gond 2010-ben kezdődött, amikor a lakógyűlés elfogadta az állatvédelmi szabályok szigorú betartását. Ebben többek közt az is benne foglaltatott, hogy Rocco fajtáját nem tűrik meg az épületben. A barátok és a rokonok megdöbbentek az eset hallatán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.