Programajánló

A Studio 5 szerzői estje a Zeneakadémián

A kritika és a kritikus áll a középpontjában a Studio 5 zeneszerző csoport első idei koncertjének, amelyet szombaton este a Zeneakadémián tartanak.

2019.03.05 22:30ma.hu

A kritikus személyét misztérium fedi, a közönség csak a véleményét ismerheti, de motivációiról és döntésének okairól keveset tudhat. Ezen szeretne a Studio 5 változtatni a beavatás szándékával és Molnár Szabolcs közreműködésével - olvasható a koncert szervezőinek közleményében. Mint írják, a koncerten hallható zeneszerzők kérdéseket tesznek fel Molnár Szabolcs korábbi, róluk írt kritikáiról.

A zeneszerzőkből álló csoport - amelynek tagja Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor - koncertjének műsorát az alkotók a Solti-terem adottságaihoz illő kamaradarabjai adják. Duó, trió, kvintettek mellett elhangzik Alberto Alessio Bembe című, a Bartók Zeneszerzőverseny Studio 5 különdíjas műve, Kovács Gergely zongoraművész előadásában.

A koncerten hallható lesz Bella Máté Visions, Virágh András Gábor Tetra, Solti Árpád Amit szívedbe rejtesz, Varga Judit Escapex2 és Kutrik Bence Rituale című műve, vezényel Káli Gábor, a moderátor Molnár Szabolcs zenetörténész, zenekritikus.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.