Programajánló

Több mint félszáz program a Szekszárdi Tavaszon

Több mint félszáz programmal várja a közönséget a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ a Szekszárdi Tavasz elnevezésű programsorozatában.

2019.03.04 22:30ma.hu

A kulturális központ hétfői tájékoztatása szerint tíz komoly- és könnyűzenei koncert, öt képzőművészeti kiállítás, nyolc színházi előadás, sok gyerekprogram, irodalmi est, táncház szerepel a kínálatban. Ismét megrendezik május 1-jén a retró majálist és május 25-én, 26-án a Háry János mesefesztivált.

Kiemelték: a március 15-i nemzeti ünnepre négynapos sorozattal készül az intézmény. A megemlékezést az ünnep napján a Béla király téren rendezik, ugyanitt már március 14-én este a Csizmazia Alapítvány és a Muslinca kórus közreműködésével dalok és versek hangzanak el, március 15-től 17-ig pedig a kulturális központban kézműves foglalkozásokat, matiné előadásokat tartanak gyerekeknek. A mozi előterébe "Pilvax kávéházi hangulatot" ígérnek, a közönség reformkori jelmezekbe öltözhet. Az Agóra kávézóban szintén korabeli süteményeket, kávékülönlegességeket kóstolhat a közönség, lesz többek közt Kossuth-kifli, nemzeti színű pohárkrém, kokárda pizza, nemzeti színű szendvics - írták.

A nőnapra rendhagyó beszélgetéssel készül a központ; a Nőcomment című talkshow keretében ismert előadók - mások mellett Osvárt Andrea színész, producer, Falusi Mariann énekes - "tabuk nélkül vitatják meg mindazt, ami kitölti az életüket".

Árpilis 6-án rendezik a Bogár István népdalgyűjtő emlékére meghirdetett Cinegemadár népzenei verseny döntőjét. A két elődöntőre, amelyet március 6-án Szekszárdon, majd 9-én Tamásiban bonyolítanak le, Tolna megye 26 településéről több mint háromszázan - 30 egyéni előadó és 27 csoport - jelentkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.