Világsztárokés fiatal tehetségek

Újra gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Világsztárokkal és fiatal tehetségekkel is találkozhat a közönség a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon, amely csütörtökön a Szeged Guitar Quartet és Podhorszky Gábor koncertjével kezdődik.

2016.04.05 01:30MTI

A fesztivált több mint másfél évtizede Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző hívta életre, a rendezvény azóta a szegedi tavasz elmaradhatatlan zenei programjává vált, amelyen évről évre fellépnek a klasszikus gitár mesterei. Lassan már azok is színpadra állhatnak, akik akkor kezdtek el a gitáron játszani, amikor a szegedi rendezvény ötlete megszületett.

A fesztiválon a szokásos spanyol, latin és dzsessz ihlette produkciókon túl orientális hangulat is lesz. A csütörtöki megnyitón felcsendül Pavlovits Dávid Arab éjszaka című gitárkvartettje, szombaton pedig a világhírű Pusztai Antal - aki a fesztivál alapítása óta állandó szereplője a rendezvénynek - fellépése előtt két japán művészt hallhat a közönség.

Vannak közkívánatra visszatérő vendégek is, mint a francia Florian Larousse, aki a világ legnagyobb gitárversenye, a Guitar Foundation of America győztese.

Harmadik alkalommal szervezik meg az Országos Egyetemi Gitárversenyt, amelyre négy kategóriában mintegy harminc diák érkezik. A legjobbak a vasárnapi gálaesten lépnek fel a neves virtuóz, Csáki András előtt.

A rendezvény programjából nem maradnak ki a fellépő művészek és más meghívottak mesterkurzusai sem, amelyeken a versenyzőkön kívül további huszonöt növendék vesz részt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.