Nehéz dolga volt a zsűrinek

124 pályázat érkezett a Média Építészeti Díjra

Idén 124 beérkezett pályázat közül választotta ki a nemzetközi építészekből álló előzsűri azt az öt megvalósult épületet és öt építészeti tervet, amelyek esélyesek a Média Építészeti Díjra, és amelyek a november 27-i nyilvános, budapesti döntőn versengenek majd egymással a győzelemért.

2014.11.05 04:30MTI

A 10. születésnapját ünneplő, kortárs építészeti alkotásokat és terveket értékelő Média Építészeti Díjért a megépült épület kategóriában a Pannonhalmi Bencés Főapátság új látogató bejárata, az egri Nagy-Eged hegyi borterasz, a pilisi "hosszú" családi ház, egy csobánkai családi ház és a 4-es metró építész generáltervezése versenyez.

A tervek között az egri vár Zárkándy-bástyájának rekonstrukciójáról szóló elképzelés, a szabadság-szigeti ökoturisztikai látogatóközpont terve, a tarcali kőfejtőben megrajzolt Trial edzőtelep terve, a Kecskeméti Filmműhely épületének újragondolására született koncepció, valamint a tihanyi "látott hal háza" építészeti terve száll versenybe egymással - olvasható az építészfórum.hu közleményében.

A döntőbe jutott tervek és épületek tervezői november 27-én az Uránia Filmszínház nyilvános zsűrizésén mutatkozhatnak be, ahol a média képviselői döntenek a nyertesekről.

A versenyben a közönség is voksolhat a neki legjobban tetszőkre: a szavazás első fordulójában november 6-ig választhatják ki mind a 124 pályázat közül az epiteszforum.hu olvasói a szerintük legjobb 10 tervet és 10 épületet, a második fordulóban pedig ezek közül kell a nyertest megjelölni.

Ebben az évben a versenyre a megépült épület kategóriában 65, az építészeti terv kategóriában 59 pályázat érkezett be a szervezőkhöz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.