Virágkarnevál

Kiosztották a díjakat Az én virágkarneválom című versenyen

Bajdó Lászlóné kreativitását emelte ki a zsűri: ő ugyanis a kávésbögrétől a használaton kívüli vécécsészéig mindent virágba borított az otthonában.

2014.08.20 17:43MTI
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A debreceni virágkarnevál az idén először beköltözött a kertekbe, az erkélyekbe, sőt a kirakatokba is: Az én virágkarneválom címmel kreatív helybelieknek meghirdetett versenyre több mint százan neveztek - mondta Papp László, a város stratégiai alpolgármestere szerdán, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon rendezett díjkiosztó ünnepségen.

A karnevál "kilépett a felvonulási menetből, s a kávésbögrétől, a használaton kívüli vécécsészén át, a felvirágozott Trabantig minden virágba borult augusztus 20-ra a cívisvárosban" - tette hozzá.

A pályázóknak egy-egy fotót kellet beküldeniük virágos teraszokról, kirakatokról, erkélyekről, kertekről, és a legszebb, legkreatívabb megoldásokat emléktáblával és növényvásárlási utalványokkal jutalmazta a zsűri.

A legkreatívabb debreceninek Tóth Csaba bizonyult, aki egy Trabant személygépkocsit ültetett be teljesen virággal. Nem mindennapi látványt nyújtó kocsiját a nagyerdei Békás-tó partján meg is tekinthették szerdán az érdeklődők.

A második helyezett Bajdó Lászlóné kreativitását emelte ki a zsűri: ő ugyanis a kávésbögrétől a használaton kívüli vécécsészéig mindent virágba borított az otthonában. A harmadik helyen Anton Zsuzsanna virágos erkélye végzett.

A kirakatok versenyében első lett a Villeroy & Boch debreceni Piac utcai üzlete, a terasz kategóriát pedig a helyi Régiposta étterem nyerte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.