Megfelelő körökben forognak

Médiatanács: megszületett az első filmes pályázat eredménye

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a héten döntött a tévéfilmes forgatókönyvek írására, valamint a tévéfilm-tervek fejlesztésre kiírt pályázat eredményéről.

2012.01.12 10:08ma.hu

A Médiatanács még 2011 novemberében bocsátott ki pályázatot televíziófilm-forgatókönyvek írására és televíziófilm-tervek fejlesztésére. A kiírással a filmipar képviselői számára lehetőség nyílt arra, hogy tévéfilmes forgatókönyveik és filmterveik elkészítéséhez támogatást szerezzenek.

A televíziós filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire a tavaly meghirdetett pályázaton 20 milliós pályázati keretösszeg állt rendelkezésre. A kiírásra 42 db pályázat érkezett be, összesen 55,7 millió forintos igénnyel. Ebből a Médiatanács 14 filmtervet és forgatókönyvet részesített összesen 19.800.000 Ft összegű támogatásban.

Az összeg biztosításával a Médiatanács biztos alapot szeretne nyújtani a magyarországi közszolgálati televíziók műsorán jelentkező televíziós filmalkotások gyártásához.

A nyertes forgatókönyvekből és filmtervekből készülő magas színvonalú klasszikus televíziófilmek és filmsorozatok gyártásának támogatását szolgáló pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag az idei év első negyedében hirdeti meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.