13 európai országban csapta le a "mozifináncok"

Rengeteg illegális filmet foglaltak le

Kiterjedt nemzetközi filmletöltő hálózatot számoltak fel 13 európai országban a belga hatóságok irányításával - jelentették brüsszeli sajtóforrások csütörtökön, egy helyi ügyészségi szóvivőre hivatkozva.

2010.09.12 17:15MTI

Az összehangolt akció során Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Norvégiában, Lengyelországban, Svédországban, Horvátországban, Csehországban, Németországban, Ausztriában és Magyarországon összesen 49, nagy teljesítményű számítógépes szervert foglaltak le, öt személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, ugyanennyit pedig kihallgatásra őrizetbe vettek. A csoport elsősorban holland nyelven szinkronizált vagy feliratozott filmek bemutató előtti letöltését tette lehetővé, és állítólag évi 6 milliárd eurós kárt okozott tevékenységével. Őrizetbe vételeket Belgiumban, Lengyelországban, Svédországban és Norvégiában foganatosítottak. Belgiumban akár 5 év börtönnel is sújthatják a főszervezőket, ha bűnösnek találják őket az internetes kalózkodásban.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.