Borzalom

Egy kisfiú levágott fejével akart az ugandai parlament épületébe bejutni egy férfi

A borzalmas csomagot Rebecca Kadaga, a parlamenti házelnök hivatalának címezték.

2020.09.15 07:14MTI

Az ugandai rendőrség hétfőn őrizetbe vett egy férfit, aki egy kisfiú ajándékcsomagba rejtett, levágott fejével akart a kampalai parlament épületébe bejutni.

A rendőrségi közlemény szerint az áldozat egy öt- vagy talán nyolcéves gyerek lehetett. A rendvédelmi szervek mindenkit biztosítottak arról, hogy tüzetes vizsgálatot folytatnak le az ügyben az elkövetők felelősségre vonása végett.

A törvényhozás ügyeit nyomon követő, Parliamentary Watch Uganda nevű jogvédő csoport szerint a borzalmas csomagot Rebecca Kadaga, a parlamenti házelnök hivatalának címezték.

Kadaga szóvivője nem reagált a megkeresésekre. A 2011 óta hivatalban lévő Kadaga az Ugandában kormányzó Nemzeti Ellenállási Párt politikusa. A parlamentben jelenleg egy olyan törvényjavaslat vitája folyik, amely halállal büntetné az emberáldozatok végrehajtóit. A javaslat támogatói szerint már régóta szükség lenne egy ilyen szabályozásra.

Az ugandaiak felháborodással reagáltak az esetre a közösségi médiában, egyesek azt állították, hogy a borzalmas lelet magán viseli egy rituális gyilkosság jegyeit. Jogvédők és a helyi rendőrség szerint is gyermekek gyakran válnak ilyen bűncselekmények áldozataivá a kelet-afrikai országban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.