Vadállatok

Halálra marcangolták a fehér oroszlánok a férfit, aki kölyökkoruk óta gondozta őket

A hatóság a súlyos sérüléseket szenvedett férfi halálát tudta csak megállapítani.

2020.08.27 18:36MTI

Megszokott közös sétájukon marcangolta halálra két fehér oroszlán gondozójukat Dél-Afrikában. A rendőrség szóvivője szerint a baleset a Hoedspruitben lévő Lion Tree Game Lodge nevet viselő háznál történt.

A hely tulajdonosát, a 69 éves Arthur "West" Mathewsont szerda reggel két fehér oroszlán támadta meg. Az incidens során turisták nem tartózkodtak a területen.

A két nőstény szokásos sétájuk során támadt a férfira. Az esetet Mathewson felesége elmondása szerint tehetetlenül nézte végig - mondta Brig Motlafela Mojapelo, a rendőrség szóvivője csütörtökön.

A hatóság a súlyos sérüléseket szenvedett férfi halálát tudta csak megállapítani, az oroszlánokat azóta áthelyezték a terület egy másik régiójába.

Úgy tűnik, az állatok hozzá voltak szokva a jelenlétéhez, de gyakran figyelmeztetjük az embereket, hogy mindig legyenek óvatosak a vadon élő állatokkal, függetlenül attól, milyen körülmények között tartják őket - hangsúlyozta a szóvivő.

A Letaba Herald helyi lap online kiadása szerint a két fehér oroszlánt kölyökkora óta nevelte az állatok védelmével foglalkozó Mathewson. A ragadozókat elkerített kifutóban tartották.

A lap szerint, ahogy minden reggel, Mathewson szerdán is sétára indult az állatokkal, felesége pedig autóval követte őket. Az egyik nőstény agresszívan fordult egy másik állat felé, majd Mathewsonra támadtak. A lágyékát ért súlyos sérülések erőteljes vérzést indítottak el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.