Járvány

Koronavírus - Nagy-Britanniában 407-tel 1950-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma

Az előző napi adat szerint addig 55 brit halt meg a koronavírus-fertőzés következtében.

2020.03.17 20:13MTI

Nagy-Britanniában az elmúlt 24 órában 407 páciens szervezetében azonosították az új típusú koronavírust - közölte kedd délután a brit egészségügyi minisztérium.

A tárca friss adatai alapján a brit egészségügyi hatóságok keddig 50 442 szűrést végeztek, és ezek eredményei között 1950 pozitív leletet azonosítottak, vagyis ennyi páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust.

A minisztérium később teszi közzé, hogy az elmúlt egy napban nőtt-e a járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Az előző napi adat szerint addig 55 brit halt meg a koronavírus-fertőzés következtében.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója a londoni alsóház egészségügyi bizottságának keddi meghallgatásán azt mondta: a számítási modellek alapján az feltételezhető, hogy hozzávetőleg ezer megbetegedésre jut egy haláleset, így arra lehet következtetni, hogy Nagy-Britanniában a fertőzöttek valós száma 55 ezer körül járhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.