Koronavírus

Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított utasai

A több mint 300 amerikai állampolgárt hazaszállító két repülőgép közül az egyik gép Kaliforniában szállt le, még vasárnap, a másik pedig hétfőn érkezett meg Texasba.

2020.02.17 21:08MTI

Az Egyesült Államokban is karanténba kerültek a Diamond Princess üdülőhajó hazaszállított amerikai utasai - jelentette be hétfőn az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

A több mint 300 amerikai állampolgárt hazaszállító két repülőgép közül az egyik gép Kaliforniában szállt le, még vasárnap, a másik pedig hétfőn érkezett meg Texasba. Az utasokat mindkét államban katonai támaszpontokra vitték, ahol a koronavírusos megbetegedéssel fenyegetettek megfigyelésére kialakított, speciális részlegeket hoztak létre.

A Tokióból hazaérkezett utasoknak két hetet - a maximális időtartamot - kell karanténban tölteniük. Azt a 14 turistát, akin az előzetes vizsgálatok már kimutatták a fertőzöttséget, azonnal kórházba szállították.

A CDC közleménye szerint a vírusfertőzés nyomán kialakult új típusú tüdőgyulladás első tünetekor azonnal elkülönítik a betegeket.

Az üdülőhajón tartózkodott amerikai utasok közül legalább negyven amerikai beteget japán kórházban ápolnak.

Egy tucatnyi amerikai azonban nem volt hajlandó elhagyni a hajót, annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat kifejezetten erre a célra bérelt chartergépeket küldött az utasokért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.