Koronavírus

Népegészségügyi központ: karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar

A koronavírus-fertőzés terjedési módjából adódóan nem zárható ki, hogy a magyarok is a betegség lappangási szakában vannak.

2020.02.17 19:19MTI

Karanténba kerül az óceánjáró hajóról hazatért két magyar állampolgár - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfő este az MTI-vel.

A két magyar február 1-14. között tartózkodott az MS Westerdam hajón. Az óceánjáró a múlt héten kötött ki Kambodzsában, miután több ország is elutasította a fogadását a koronavírus-fertőzéstől tartva - írták.

Mivel a hajó egyik utasánál, egy 83 éves amerikai állampolgárnál időközben koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, a fertőzés terjedési módjából adódóan nem zárható ki, hogy a magyarok is a betegség lappangási szakában vannak - olvasható a közleményben.

A magyar pár szombaton érkezett haza repülővel Budapestre. "A magyar lakosság lehető legmagasabb szintű járványügyi biztonsága érdekében" karanténba kell őket helyezni - közölte a népegészségügyi központ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.