Állatok

A gyógyulás jeleit mutatják a német állatkerti tűzvészt túlélt csimpánzok - videó

Harminc állat pusztult el, miután január elsején nem sokkal éjfél után tüzet fogott a majomház.

2020.01.22 18:42MTI

A gyógyulás jeleit mutatja az a két csimpánz, amely túlélte a krefeldi állatkertben szilveszter éjszaka keletkezett pusztító tűzvészt - közölte szerdán az intézmény.

Harminc állat pusztult el, miután január elsején nem sokkal éjfél után tüzet fogott a majomház. A vizsgálatok szerint valószínűsíthető, hogy a lángok akkor lobbantak fel, amikor egy - a belsejében gyertyával lebegő - kínai lámpás a majomházon landolt.

A Limbo és Bally nevet viselő csimpánzok kisebb sérülésekkel úszták meg a balesetet, külső sérüléseik begyógyultak.

Limbo, a hím egyre dominánsabb viselkedést mutat, ami arra utal, hogy az állat pszichológiai szempontból is egyre stabilabb.

Borzolja a szőrét, dörömböl a fémajtón és rázza a fákat - fejtette ki Petra Schwinn szóvivő. "Ilyet nem csinált eddig" - tette hozzá. Bally számára normális Limbo domináns viselkedése.

Az állatkert szerint a csimpánzok új kifutót kaptak a gorillák területén belül. Ez egy zárt terület, nincsenek kapcsolatban a gorillacsaláddal.

Hosszútávon azonban Limbo és Bally nem marad Krefeldben, át fogják őket szállítani egy másik állatkertbe, ahol más csimpánzokkal élhetnek együtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.