Tragédia

Szörnyű részletek a német állatkerti tűzvészről

A krefeldi állatkertben szilveszterkor felcsapott lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orangutánok és két idősebb gorilla, valamint repülőkutyák és madarak is.

2020.01.15 18:31MTI

A krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben súlyosan megsérült gorillát le kellett lőnie egy rendőrnek az után, hogy az állatorvosok nem tudták elaltatni az állatot - közölte szerdán az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium.

A tárca által a tűzvészről szerdán közzétett hivatalos jelentés részletesen beszámolt azokról az eddig nyilvánosságra nem hozott döntésekről, amelyeket az illetékesek a tűzvész után hoztak.

Eszerint a mentőalakulatok a leégett majomház romjai között két állatra - egy gorillára és egy nőstény orángutánra - bukkantak, amelyek nem vesztek oda a tűzben. Az állatorvosok az orangutánt elaltatták, de a gorillát nem tudták elaltatni.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett hím gorilla esetében az altatószer nem hatott, ezért döntöttek úgy, hogy az állatot lelövik, hogy megszabadítsák fájdalmaitól. Egy magas rangú rendőrtiszt adott engedélyt arra, hogy egy rendőr lelője az állatot. "Az állatvédelmi törvény szerint a gorilla lelövése tisztjeink felelőssége volt" - közölte a tárca.

Ezeket a részleteket eddig csak az állatkert igazgatója ismerte, de ő nem hozta nyilvánosságra a tűzvészről január elsejéntartott sajtótájékoztatóján. A krefeldi állatkertben szilveszterkor felcsapott lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orangutánok és két idősebb gorilla, valamint repülőkutyák és madarak is.

Három nő ellen indult vizsgálat a tűzvész okozása miatt, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.