Brutális

Döbbenetes mennyiségű olaj ömlött a tengerbe Houston partjainál

Tartályhajóval ütközött két olajszállító hajót vontató uszály.

2019.05.11 11:38ma.hu

Tartályhajóval ütközött két olajszállító hajót vontató uszály a Texas állambeli Houston partjainál, az egyik olajszállító hajó elsüllyedt, a másik súlyosan megrongálódott, a kár mértéke egyelőre nem ismert.

A helyi idő szerint péntek délutáni baleset miatt részlegesen lezárták a houstoni kikötőt. A két olajszállító hajó mintegy 50 ezer hordó olajat szállított, ennek jelentős része a vízbe ömlött. Az ügyben vizsgálat indult, személyi sérülés nem történt.

Helyi médiaforrások szerint a parti őrség helikoptereket és tűzoltó egységeket is vezényelt a baleset helyszínére.

A CBS News amerikai hírcsatorna értesülései szerint a partokhoz közeli League városában este érezni lehetett a gázolaj szagát. Noha a megyei hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy amennyiben erős gázolajszagot éreznek, maradjanak otthonaikban, a városvezetés sietett leszögezni azt is, hogy péntek éjszakáig a mérések nem mutattak ki káros anyagokat a levegőben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.