Légi baleset

Lezuhant egy katonai helikopter Venezuelában, halottak

A helikopter Caracasból indult, és nem sokkal a főváros elhagyása után hegynek ütközött.

2019.05.05 08:02ma.hu

Lezuhant egy katonai helikopter szombaton Venezuelában, a rajta utazó két főtiszt és öt tiszt meghalt. A gép a Cojedes szövetségi állambeli San Carlos városba tartott, ahol Nicolás Maduro elnök részt vett egy hadgyakorlaton.

A helikopter Caracasból indult, és nem sokkal a főváros elhagyása után hegynek ütközött - közölte a hadsereg. Az nem derült ki, hogy a rajta utazó katonák az elnöki delegáció részeként utaztak volna San Carlosba.

Venezuelában újabb tüntetéshullám kezdődött kedden, miután a magát Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó közzétett egy videofelvételt, amelyen egyenruhások társaságában bejelentette: a katonák átálltak hozzá, hogy véget vessenek Maduro "hatalombitorlásának". Guaidó felszólította az embereket, hogy vonuljanak utcára Maduro távozását követelve. Nemsokára több ezren tódultak Caracas utcáira, a tüntetők és a biztonsági erők között pedig több összecsapásról érkezett hír. Csütörtökre a demonstrációk azonban megritkultak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.