Diplomácia

Tárgyalási körúton van a venezuelai válságról Latin-Amerikában az Egyesült Államok külügyminisztere

A venezuelai válságról szóló tárgyalási körútra indult pénteken Latin-Amerikába az Egyesült Államok külügyminisztere. Első állomásán, Chilében már tárgyalt, utána Paraguay, Peru és Kolumbia következik.

2019.04.13 18:30MTI

Mike Pompeo a chilei Moneda-palotában - az elnöki hivatalban - Sebastian Pinera chilei elnökkel és Robert Ampuero külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket. Megköszönte a mintegy 300 ezer venezuelai menekült befogadását, Maduro venezuelai elnökre utalva pedig elégedettségét fejezte ki, mondván, "Pinera elnök segített nekünk Nicolás Maduro elszigetelésében".

Santiagóban hétfőn tartják a Kanadát és 13 latin-amerikai országot tömörítő Limai Csoport ülését. A tagországok többsége elismerte Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezetőt átmeneti államfőnek.

Pompeo vasárnap már Kolumbiában lesz, ahol ellátogat a venezuelai határ mentén fekvő Cúcuta városába is. A Kolumbia északkeleti részén lévő nagyvárosban vesztegel február vége óta az amerikai segélyszállítmányok egy része. Mivel a szállítmányokat Guaidó megsegítésére hivatkozva küldte az Egyesült Államok, a Maduro-rendszer megtagadta beengedésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.