Állatvédelem

Tízezer kutya és macska várja a halált: elkezdődött a yulini kutyahús-fesztivál

Kezdetét vette az évente megrendezésre kerülő kutyahús-fesztivál a dél-kínai Yulinban. A rendezvényt óriási kínai és nemzetközi tiltakozás kíséri.

2016.06.21 18:53ma.hu

Várhatóan mintegy tízezer kutyát és macskát ölnek le és esznek meg a 10 napos fesztiválon Yulinban – írja a BBC.

Aktivisták szerint az esemény kegyetlen, éppen ezért már 11 millió aláírásnál tart az a petíció, amely a fesztivál betiltását követeli. A helyi önkormányzat ugyanakkor azt közölte, hogy az esemény nem részesül állami támogatásban, állításuk szerint a rendezvény mögött magánvállalkozások állnak.

A kutya húsának evése mintegy 500 évre tekint vissza Kínában, Dél-Koreában, és más országokban is, ahol a tiltakozók abban bíztak, hogy a hőség esetleg eltántorítja a szervezőket.

stopyulinforever.org

A yulini fesztivál, amelyet a nyári napforduló idejére szerveztek, egy viszonylag új eseménynek számít az elhíresült hutyahús-fesztiválok között, csupán néhány éve kerül megrendezésre.

Habár a helyiek és a szervezők is azt állítják, az állatok leölése „humánus módon” történik, az ellenzők szerint a kutyákat és macskákat brutálisan kegyetlenül, nyilvánosan végzik ki, sokszor agyonverik, vagy élve megfőzik őket.

A fesztivált megelőzően az állatok kis, zárt ketrecekben várják a biztos halált.

Fotók tanúsága szerint néhány állat nyakörvet visel, ami arra enged következtetni, hogy ellopott háziállatok is lehetnek közöttük.

Őket megmentették az állatvédők

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.