A steak az előbb még ugatott

Gasztroámokfutás: kutyahúst vennének az állatvédőktől - fogyasztásra

Érdekes e-mail felhívást kapott az Orpheus Állatvédő Egyesület, mely remélhetőleg csak egy későire sikeredett áprilisi tréfa. A levél szerint egy cég Európában élő távol-keleti emberek számára vásárolna fel itthon társállatként tartott kutyákat kutyahús evés céljából.

2010.05.10 09:54ma.hu

Az egyesület- mint azt az Orpheus Állatvédő Egyesület közleményében kifejti - elzárkózik minden olyan kezdeményezéstől, amely állatok tömeges örökbeadásával, kis kedvencek országok közötti csoportos utaztatásával, ismeretlen szervezetek közötti kutya – macskakereskedelemmel, háziállatok célzott szaporításával járhat.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület egyúttal felhívja a tisztelt távol-keleti kultúrák kedvelőinek figyelmét arra, hogy lehetőség szerint tartsák be az európai társadalmi / kulturális / gasztronómiai hagyományokat, és NE EGYENEK kutyát / macskát. A szocializált kutya fogyasztása komoly etikai kérdéseket vet fel, hiszen egyesek szerint a kis kedvencek evése hasonló kaliberű, mint a kannibalizmus.

A kapott levél tartalma:

From: keasojoo keasojoo
Sent: Sunday, May 09, 2010 6:35 PM
To: xyz
Subject: Kutyafelvásárlás

Élő kutyahúst magas áron átveszünk 
A kutyahús távol-keleti üzletfeleink, barátaink, honfitársaink kedvelt húsétel alapanyaga. A kutyahús finom alapanyagul szolgál változatos ételek elkészítéséhez. Hogy a meglévő gasztronómiai igényeket ki tudjuk elégíteni, felhívással élünk kutyatenyésztők / állatmenhelyek / megunt kutyák tulajdonosai felé: felszaporodott állataikat utcára dobálás, altatás helyett magas kilónkénti áron ajánlják fel konyháink számára! Az évek folyamán számos állatmenhellyel működtünk közre, sok állatvédő szervezettől, tenyésztőtől szállítottunk európai országokban működő konyháinkba a kutyatanyákról feldolgozható alapanyagot. Magyaországon, és az Európai Unióban élő 100.000. távol-keleti barátunk számára üzemeltetett keleti konyhák / éttermek a legmagasabb napi áron várják kutyák felajánlóit! 20 EURO / kg felvásárlási ár (kizárólag élő kutya esetén)!

5 közepes termetű kutya felett házhoz megyünk, és készpénzben fizetünk.

A kutyaevésről: - térségünkben a kutyahús éppoly tiszteletet élvez, és fogyasztása természetes, mint európában a szárnyasok, sertések, lovak, marhák, - a kutyahús energiában gazdag, számtalan formában elkészíthető, - egyes népi hagyomány szerint fogyasztása potencianövelő, egészségre hasznos.

Mielőtt a kutyahúsért fizetünk: - saját karanténban élve megfigyeljük, hogy nem e beteg, a felhasználás: ha egészséges a kutya, a vágás a fogyasztás előtt, a fogyasztás helyszínén történik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.