Bűn

Szürreális videó: ezért tiltotta be egy szaúdi pap a macskás szelfiket

A feleségverő oktató film után újabb gyöngyszemmel örvendezteti meg a világot egy eltökélt szaúdi pap. Bizarr videójában a fényképezést mint szokást bírálja, és megmagyarázhatatlanul nagy figyelmet szentel a macskás szelfiknek.

2016.05.27 12:17ma.hu

Megtiltotta a macskákkal készített szelfiket egy magas rangú szaúdi pap - derült ki egy televíziós felvétel lefordításából - írja a hirado.hu.

A videót áprilisban töltötték fel a világhálóra; a washingtoni székhelyű, közel-keleti médiát szemléző Memri TV pedig angol feliratot készített hozzá.

Hogy érti azt, hogy macskás kép?!

"Fényképezni tilos, csak akkor számít kivételnek egy kattintás, ha elkerülhetetlen - ez alól a macskák, a kutyák, a farkasok és a többi állat sem mentesülhet" - szónokol oktató videójában Sheikh Saleh Bin Fawzan Al-Fawzan .

A vallási vezető oktató műsorában próbált meg válaszolni a lakosság előre megszűrt kérdéseire, de pillanatokon belül összezavarodott, így sokszor kellett neki elmagyarázni, hogy miről ad éppen tanácsot. Így volt ez a fényképek világával is.

"Hogy érti azt, hogy macskás kép?" - botránkozott meg a feltett kérdésen, majd egy általános választ adott: "Fényképet készíteni tilos. A macskák itt lényegtelenek."

Egy pap válasza szimpla útmutatásnak számít bárhol máshol, de Szaúd-Arábiában azonnal törvényként kezelik a hasonló kijelentéseket. Így tiltották be a sakkozást is még az év elején.


Nemrég a feleségverésről adtak ki oktatófilmet

Egy szaúdi családpszichológus is videón próbálta megtanítani a férfiakat a feleségverés szabályairól, mely szerinte minden férj vallási kötelessége. A szakember a verés mögötti érzelmekről, a lelki terrorról és a konfliktuskezelésről is tanácsokat adott kisfilmjében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.