Terrorizmus

Bomba volt egy Párizsba tartó Air France-gépen

Bombát találtak egy Párizsba tartó Air France-gép egyik mosdójában, az eset miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre a kenyai Mombasában.

2015.12.20 15:16ma.hu

Gyanús szerkezetet találtak vasárnapra virradó éjszaka egy, Mauritiusból Párizsba tartó repülőgép egyik mellékhelyiségében, az eset miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre a kenyai Mombasában. A 14 fős személyzettel repülő Boeing 777-es gép fedélzetén 459 utas utazott, a 463-as járat úticélja a párizsi Charles de Gaulle repülőtér lett volna. A kenyai kényszerleszállást követően mindenki biztonságosan elhagyta a gépet, ezt követően a szerkezetet eltávolították, és bombaszakértőknek adták át további vizsgálatra. Néhány órával később azt jelentették be a kenyai hatóságok, hogy valóban bombának bizonyult a mosdóban talált tárgy. Az ügy kapcsán a kenyai hatóságok a francia és mauritiusi társszervekkel kezdték meg a történtek kivizsgálását, ennek során tisztázni kívánják azt is, hogy megfelelően zajlott-e Mauritiuson a biztonsági átvizsgálás az indulás előtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.