Már megint a Boko Haram

Diáklányok fogságban

A Boko Haram tagjai többnyire motorral járnak (forrás: Wikipedia)

A Nigéria északkeleti részén elrabolt diáklányoknak csak a töredéke szabadult ki a fegyveresek fogságából az iskolaigazgató állítása szerint, ami ellentmond a hadsereg korábbi közlésének.

Chris Olukolade vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerda éjjel jelentette be, hogy a Borno szövetségi állambeli Chibok település bentlakásos iskolájából elrabolt 129 lány közül nyolc híján mindenki visszanyerte szabadságát.

Az érintett állami iskolát vezető Asabe Kwambura az amerikai hírügynökségnek csütörtökön azonban csak azt tudta megerősíteni, hogy 14 lány tért vissza Chibokba, amiről korábban már a bornói kormányzó is beszámolt. A többi diák sorsa továbbra is ismeretlen - tette hozzá Kwambura.

Az iskolaigazgató elmondta, hogy a biztonsági erők és civil önkéntesek még mindig keresik az eltűnteket, a hadsereg közleménye pedig "nem igaz".

A hatóságok a Boko Haram iszlamista lázadószervezetet sejtik a tömeges emberrablás mögött. Az önálló iszlám állam megteremtésére törekvő szélsőséges csoportnak az utóbbi három napon négy támadást is tulajdonítanak, közülük a legvéresebb a főváros, Abuja közelében, egy buszpályaudvaron végrehajtott merénylet volt, amely 75 halálos áldozatot követelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.