Pokolgép Újdelhiben

Kapkodnak a terrorszervezetek az indiai merényletért

Újabb szervezet jelentkezett az újdelhi robbantásos merénylet elkövetőjeként, ezúttal a magát Indiai Mudzsahedeknek nevező csoport vállalta magára a véres támadás végrehajtását.

2011.09.08 17:43MTI

Az újdelhi felsőbíróság épületénél szerdán történt merénylet 12 halálos és közel 80 sebesült áldozatot követelt. Az indiai hatóságok még aznap közölték: egy radikális iszlamista szervezet, a Harkat-ul-Dzsihád Iszlámi jelentkezett e-mailben a merénylet elkövetőjeként, s a szervezet egy kasmíri indiaira még 2004-ben, az újdelhi parlament ellen 2001-ben elkövetett támadásért kiszabott halálos ítélet azonnali eltörlését követeli.

Az Indiai Mudzsahedek csütörtökön szintén e-mailban jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. E szervezet nem állt elő semmilyen követeléssel, a jövő hétre azonban újabb támadást helyezett kilátásba egy kereskedelmi központ ellen.

Az Indiai Mudzsahedek korábban többször közölte, hogy támadásokat hajtott végre, például 2008-ban merényletek egész sorát Újdelhi üzleti negyedeiben, amelyek 22 halálos és közel száz sebesült áldozatot követeltek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.