45 millió forintos fogás

WC-be zárkóztak a cigicsempészek a vámosok elől

Mosdóban próbált elbújni a pénzügyőrök elől egy ukrán és egy magyar férfi, akik cigarettát csempésztek az országba; a Szabolcs megyei Kötcsén tartott házkutatáson 55 ezer doboz csempészett cigarettát találtak, ezért a két férfit őrizetbe vették - tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

2010.03.18 11:23MTI

Sipos Jenő közlése szerint a hajnalban tartott házkutatáskor egy magyar és egy ukrán állampolgár a mosdóba zárkózva próbált elbújni a pénzügyőrök elől, de a cigarettacsempészeket őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jövedéki orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 45 millió forint értékű adózatlan dohányárut lefoglalták, és a gyanúsítottak akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak - tette hozzá. A szóvivő tájékoztatása szerint a kötcsei akcióval egy időben a vámosok Fülesd belterületén próbáltak megállítani egy tehergépkocsit, de a sofőr meglátva a pénzügyőröket gázt adott, és megpróbált elmenekülni.

A jármű a település külterületén a sárban elakadt, ekkor a sofőr gyalogosan próbált elillanni, de elfogták. A teherautóban 28 ezer doboz cigarettát találtak, amit szintén lefoglaltak, a járművezető ellen pedig eljárás indult.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.