Lopás

Elütött egy dámszarvast, majd hazavitte és feldolgozta

A kiskunhalasi rendőrök lopással gyanúsítják azt a fiatalt, aki egy vadat ütött el, majd a tetemet hazavitte és feldolgozta.

2020.01.11 13:12ma.hu
police.hu

A balotaszállási vadásztársaság hivatásos vadásza 2020. január 9-én délután a település külterületén gyanús vértócsára lett figyelmes. A nyomok egy közeli tanyához vezettek, ezért a vadász az általa tapasztaltakról értesítette a helyi körzeti megbízottat.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy az ingatlan bérlője – egy 18 éves férfi – a dűlőúton elütött egy dámszarvast, amely elpusztult. A feltételezett tettes ahelyett, hogy a történteket a vadásztársaságnak jelezte volna, hazavitte és feldolgozta az állat húsát, a trófeát pedig elrejtette a padláson. A lopással 172.000 forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

A nyomozók lopás vétség elkövetésével gyanúsítják a jelenleg szabadlábon védekező fiatalt, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. A trófeát a nyomozók bizonyítékként lefoglalták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.