Bűnügy

Prágában fogták el a rettegett szerbiai magyar bérgyilkost

Legalább három országban ölhetett a 39 éves férfi.

2019.03.02 12:58ma.hu

A cseh rendőrség őrizetbe vette péntek este Prágában Dér Csabát, a rettegett szerbiai magyar bérgyilkost - számoltak be róla szerb lapok.

A 39 éves csantavéri férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

Dér Csabát a szerb, a magyar és a holland rendőrség is kereste, mert a Vajdaságban született magyar nem csak Belgrádban ölt meg egy embert (egy bűnszervezet vezetőjének a sógorát), de gyilkolt Hollandiában és Magyarországon is. Nálunk tavaly szeptemberben a Szilas-pataknál lőtt agyon egy V. László nevű vállalkozót.

A férfinek akár több, megoldatlan ügyhöz is lehet köze Szerbiában, ahol korábban már 13 évet ült gyilkosság miatt, miután 2004-ben egy étteremben végzett Branislav Jelačić bűnözővel.

2017 februárjában szabadult, ám annak az évnek az őszén újra elfogták Szarajevóban, mert a boszniai fővárosban újra ölni készült. Ismét börtönbe került egy időre, de a tavaly szeptemberi, XV. kerületi gyilkosság idején már szabadon volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.