Balesetmegelőzés

Ez történhet, ha a mobilját bámulja vezetés közben - újabb sokkoló rendőrségi videó

Az autóvezetés már önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a közlekedés közbeni mobilhasználat.

2018.12.05 19:19ma.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek.

Az autóvezetés már önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a közlekedés közbeni mobilhasználat. A telefonálók reakcióideje jelentősen hosszabb lehet, a figyelmük pedig vitathatatlanul megoszlik, sőt esetenként teljesen elvonódik - olvasható a rendőrség honlapján.

A KRESZ rendelkezései alapján a kézben tartott mobiltelefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett, ennek ellenére gyakran tapasztalható szabálytalanság nemcsak a fiatalok körében, hanem valamennyi korosztálynál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.