Vízirendőrség

Horgászokat mentettek a hideg Tiszából

Horgászokat mentett ki a poroszlói vízirendőr a kikötőmesterek segítségével a hideg Tiszából.

2018.11.29 07:39ma.hu
police.hu

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2018. november 28-án 14 óra 30 perc körül Tiszaszőlősön, az Aranyosi kikötőben éppen a szolgálati kisgéphajókat téliesítette, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal beüzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Körülbelül 600 méter után a folyóban két bajba jutott férfit találtak, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már - írja a police.hu. Egy harmadik társuk ezalatt sikeresen kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ahol a vizes ruháikat levették, a kandalló mellé ültették őket és forró itallal melegítették át testüket. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.