Bűnügy

Levágott emberi karokkal a táskájában akart felszállni a buszra

Megdöbbentő, de a pályaudvaron elcsípett férfi ki tudta magyarázni magát.

2017.08.08 12:21ma.hu
Fotó: Flickr

Azonnal őrizetbe vették, miután a csomagátvilágító gép kimutatta a testrészeket. Az utasnak azonban volt egy jó magyarázata. Két levágott emberi karral a poggyászában akart bzra szállni egy férfi egy kínai pályaudvaron - írja a South China Morning Post. Az 50 éves férfit a múlt héten állították meg Duyun városában, miután a csomagátvilágító gép felvételein észrevették a kósza végtagokat.

A biztonsági szolgálat emberei azonnal őrizetbe vették a férfit, azzal a gyanúval, hogy egy gyilkossági ügyhöz lehet köze, és értesítették a rendőrséget. A meg nem nevezett férfinak azonban volt egy jó magyarázata.

Mint elmondta, a testrészek a testvére karjai, amit az orvosok kénytelenek voltak amputálni, miután áramütést szenvedett. És éppen hazavitte azokat a falujába, hogy majd, amikor eljön az idő, el tudják temetni testvére holttestével együtt. Szülőfalujában ugyanis a hagyomány szerint az egész testet kell örök nyugalomra helyezni. A rendőrség leellenőrizte a férfi történetét, és beszéltek a kórházzal is, ahol megerősítették, hogy a férfi testvére még mindig kezelés alatt áll.

Kínában több hatóság engedélye szükséges az emberi testrészek szállítására, a férfi azonban nem szerezte be ezeket. A kínai sajtóban megjelent cikkek szerint a buszra azonban még akkor sem szállhatott volna fel a testvére karjaival, ha megkapja a szükséges engedélyeket. A busztársaság ugyanis még az engedéllyel szállított testrészeket sem engedi fel járataira, a többi utas biztonsága érdekében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.