Tűz

Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán, hatvan kutya elpusztult

A tűzben legalább hatvan kutya pusztult el.

2017.01.25 19:55MTI
MTI Fotók: Lakatos Péter

Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacháza külterületén, mintegy hatvan kutya már biztosan bennégett az épületben szerda este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila azt mondta, hogy nagy erőkkel oltották a 200-300 négyzetméteres épületet. Az állatmenhelyen a kutyákon kívül macskák is voltak - tette hozzá.

Az Ebsegély - tűzeset miatti segítségfelajánlások oldalára azóta rengetegen írtak, hogy segítenének, sokab száraz tápot, állateledelt ajánlottak fel, mások takarókat, ruhákat adományoztak. Többen pénzt ajánlott fel a menhely számára.

A tüzet eloltották, de a rendőrség megerősítette, hogy az istállóban lévő állatok mind odavesztek, a hírek szerint 250 kutya és 40 macska maradt élelem nélkül.

A menhely továbbra is várja a felajánlásokat, de arra kérik azokat, akik segíteni szeretnének, hogy a +36 70 362 4155-ös telefonszámon jelezzék a további adományfelajánlásokat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.