Baleset

Tűz egy négyszintes lakóházban Szombathelyen - 79 embert menekítettek ki

Többen füstmérgezést szenvedtek.

2017.01.22 10:18MTI

Hetvenkilenc embert menekítettek ki a tűzoltók egy négyemeletes szombathelyi lakóházból, amelynek tárolójában vasárnap hajnalban keletkezett tűz. A lakók közül négyen füstmérgezést szenvedtek, őket kórházba vitték - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a 24 lakásos Szabolcs Zoltán utcai bérház tárolójában keletkezett a tűz, az épület lépcsőházát pedig elöntötte a füst, a tűzoltók a kimenekített lakókat az oltás és épület átszellőztetésének, majd átvizsgálásának idejére melegedőbuszokban helyezték el, illetve a közeli mentőállomáson is megnyitottak számukra egy termet.

A lángokat a szombathelyi és a sárvári tűzoltók oltották el, a helyiség teljesen kiégett, de a lakók már a korareggeli órákban visszatérhettek otthonaikba. Áramszolgáltatás jelenleg csak az első három szinten van, a központi fűtés viszont minden lakásban működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.