Illegális bevándorlás

Elindult az első nemzetközi vonat a Keletiből

A Hungária Eurocity Pozsonyon és Prágán keresztül Berlinbe közlekedik. Arról nincs információ, hogy migránsok is felszálltak-e a szerelvényre.

2015.09.05 11:29MTI

Elindult az első nemzetközi vonat a Keleti pályaudvarról szombat délelőtt, nem sokkal 10 óra előtt, 22 perc késéssel - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Peiper Károly közölte: a Hungária Eurocity Pozsonyon és Prágán keresztül Berlinbe közlekedik. Arról nincs információja, hogy migránsok is felszálltak-e a szerelvényre - tette hozzá.

Mint elmondta, a nemzetközi forgalmat a társvasutakkal egyeztetve folyamatosan állítják helyre.

A következő nemzetközi szerelvény menetrend szerint 11 óra 25 perckor indul Pozsonyon át Prágába, és várhatóan délután 1 óra után már közlekednek a vonatok Ausztriába és Németország felé is - mondta a sajtóügyeletes.

A MÁV csütörtök reggeltől nem indított közvetlen vonatjáratot Nyugat-Európába Budapestről. A vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága miatt döntött így, a nemzetközi jegyeket pedig a menetrend szerinti belföldi járatokon fogadták el.

Szombatra virradó éjjel - részben a Keleti pályaudvar elől is - mintegy 4500 migránst szállítottak el az osztrák határhoz buszokkal.

Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombat reggel arról számolt be, az operatív törzs megállapította, hogy a Keleti pályaudvaron levő állapotok lehetővé teszik a nemzetközi vonatok újraindítását a korábbi menetrend szerint.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.