Béke utca

Gázrobbanás a XIII. kerületben - 16 lakás vált lakhatatlanná

Tizenhat lakás vált lakhatatlanná a fővárosi XIII. kerületi Béke utcában abban a háromemeletes épületben, ahol nem sokkal hétfő dél előtt történt gázrobbanás.

2014.01.13 16:14MTI
MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a legfelső emeleten történt robbanás következtében a födém olyan mértékben sérült, hogy tűzoltók sem tartózkodhatnak bent, kívülről folytatják az oltást.

Tizenhat lakás vált lakhatatlanná a robbanás miatt, az érintett lakók számára az önkormányzat kijelölt egy közeli befogadó helyet, de csak később derül ki, hányan kérik az elhelyezésüket - közölte.

Hozzátette: félpályán megindulhatott a forgalom a Béke utca Rokolya utca és Dolmány utca közötti szakaszán, amelyet korábban a rendőrség teljesen lezárt. Az MTI helyszínen lévő tudósítója korábban azt jelentette, hogy a Béke utcában, a Rokolya utcai kereszteződés közelében történt gázrobbanás eltüntette a társasház felső szintjét és a tetőteret.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy idős férfit súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán délután azt közölte: a 14-es villamos újra a teljes vonalon jár, azonban az érintett Rokolya utca megállóban nem áll meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.