Két eszköz egyben, Lenovo módra

Laptopból tablet és fordítva

Megújul a laptopokból táglagéppé, majd vissza laptoppá alakítható készülékek családja. Tudniakarja, mire jó a sátor mód?

2015.01.07 21:00ma.hu
Forrás: Lenovo

A Las Vegas-i International Consumer Electronics Show-n jelentette be belépő szintű FLEX 3 átalakítható laptopját a Lenovo; a készülék 360 fokos forgópántot kapott, melynek révén az érintőképernyő teljes kifordításával kapcsolható át tablet üzemmódba. Különféle üzemmódokat kínál: sátor módban filmnézésre, állvány módban családi fényképek megtekintésére, laptop módban dokumentumok gépelésére használható.

A modellek Windows 8.1-gyel bírnak: élő csempékkel és minden windowsos eszközön ugyanúgy megjelenő felülettel rendelkeznek. 5. generációs Intel Core processzorokra (14 és 15 hüvelykes modelleknél), illetve Pentium processzorokra (11 hüvelykes modell esetében) alapulnak. 1 TB-ig terjedő tárolókapacitást kínálnak a 1366x768 képpontos képernyőjével szerelt eszközök, valamint Dolby Home Theatre hangrendszert és sztereó hangszórókat.

Emellett bemutatkozott az első alkalommal tabletet vásárlóknak szánt, Android 4.4-et futtató, kedvező árú TAB 2 A7-10 és A7-30 modelleket. A 9,3 milliméteres, ceruza vastagságú és 269 grammos tömegű, belépő szintű A7-10 egész nap használható nyolc óráig terjedő akkumulátor üzemidejének köszönhetően. Az A7-10-et felszerelték minden lényeges szolgáltatással, amelyre egy tabletnek szüksége lehet: micro SD kártyával 32 GB-ig bővíthető tároló, négymagos MediaTek processzor és ötpontos, 1024x600 pixeles IPS érintőképernyő lapul az ébenfekete házban.

8,9 milliméteres vastagsággal és ugyancsak 269 grammos tömegével rendelkezik az A7-10 bátyja, az A7-30, amely testvére szolgáltatásain túlmenően opcionális, hanghívást lehetővé tevő 3G kapcsolódási lehetőséget kínál. Ez az ultrahordozható, tengerkék, vattacukor, gyöngyfehér és ébenfekete színekben elérhető phablet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen eszközzel minden feladatot megvalósítsanak, ha úton vannak. A SIM-kártya által támogatott hanghívásokon túlmenően a 3G technológia biztosítja a video- és zenelejátszást.

Mindkét tablet előre telepítve tartalmazza a Lenovo DOit appjait, köztük az eszközök közötti azonnali fájlmegosztásra szolgáló SHAREit-et, a vírusok ellen védő Security-t, valamint a kapcsolati adatok, szöveges üzenetek és híváslisták mentésére, illetve visszaállítására használható SYNCit-et.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.