Podcastingol

Angela Merkel már túl a 250-en!

Közzétette 250. videó üzenetét szombaton Angela Merkel német kancellár, aki elmondása szerint nagyon élvezi a kapcsolattartásnak ezt a módját.

2012.03.24 17:22MTI
Merkel a CeBIT-en - Fotó: MTI

"Ez új módja annak, hogy az emberekhez forduljak és én nagyon szívesen élek ezzel a lehetőséggel" - fogalmazott a német kormányfő a budeskanzlerin.de portálon közzétett, szokásos hétvégi videó üzenetben.

Angela Merkel szerint az internet jelentős változásokat hozott a kommunikációban és az információáramlásban, ami azt jelenti, hogy a politika már nem csak a hagyományos csatornákon szólítja meg az embereket.

"Sokan néznek még tévét, hallgatnak rádiót, de ezzel egy időben már az interneten is informálódnak. Otthonosak a Facebookon, és tudnak meg ott dolgokat ismerőseikről vagy olyan távolabbi emberekről, akik érdeklik őket" - fogalmazott a kancellár. Elmondása szerint több mint 250 héttel ezelőtt éppen ezért döntött úgy, hogy podcastokat tesz közzé. "És már a kormányszóvivőnek is sok követője van a Twitteren" - jegyezte meg Merkel. A kormányfő ugyan személyesen nincs jelen a népszerű közösségi portálon, de a szóvivő "helyettesíti".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.