A vásárlás helyén teszteljük a modelleket!

Nagy dilemma- Milyen babakocsit válasszunk?

A babakocsi választás nagyon hasonlít egy autó vásárlásához. Először is végig kell gondolnunk, hogy mikor, hol, hogyan, mennyit fogjuk használni a kocsit, aztán következnek az esztétikai szempontok - nőknek természetesen a szín kiválasztása a legfontosabb -, majd az ár.

2010.08.09 11:54ma.hu

A legjobb, ha a vásárlás helyén teszteljük a modelleket és megnézzük az extra felszereltségüket is.

Klasszikus babakocsi

Téglalap alakúra csukható, fekvőfelülete több pozícióba dönthető. A vízszintesre dönthető háttámlájú babakocsi újszülöttek számára is használható. Bizonyos típusok vázára külön rögzíthető, illetve vásárolható a sportrész, a mózeskosár, illetve a hordozó (Travel System).

Ernyő alakúra csukható babakocsi

2 dimenzióban (szélességében és hosszúságában is) összecsukható, kis helyen tárolható – akár egy ernyő. Háttámlája általában több fokozatban dönthető, akár vízszintesre, így újszülöttek számára is alkalmas. Bizonyos típusok vázára külön rögzíthető, illetve vásárolható a mózeskosár, valamint a hordozó (Travel System).

Háromkerekű babakocsi

Speciális dizájn és kényelmi megoldások jellemzik. Bizonyos modelljei sportolásra alkalmasak. Iker –és testvér babakocsi Két azonos korú, illetve kis korkülönbséggel született gyermek részére egymás melletti vagy egymás mögötti elhelyezéssel. Ez utóbbi esetben az ülőrészek mindkét irányból rögzíthetők a vázra.

A testvérkocsit az újszülött babáknak vízszintesen fekvő résszel vagy mózessel, az idősebb testvéreknek dönthető ülőrésszel szerelik fel. Némely modelljére könnyen rögzíthető a külön vásárolható hordozó.

Milyen korú babának vásárolja a babakocsit?

Az újszülötteknek olyan babakocsi alkalmas, amelynek fekvőfelülete vízszintesig, illetve majdnem vízszintesig dönthető. A mózeskosaras babakocsik a legmegfelelőbbek, magas oldalfalú kialakításuk ugyanis óvja a csecsemőt az időjárástól, és ebben hason is alhat a kicsi. Körülbelül féléves vagy ennél idősebb gyermeknek olyat válasszon, amelynek a háttámlája legalább két fokozatba állítható.

Hogyan fogja használni?

Ha nap mint nap hosszabb útra indul, célszerűstrapabíró, sok hasznos kiegészítővel felszerelt babakocsit venni. Ha autóval jár, fontos, hogy a babakocsi könnyen (egy kézzel) nyitható legyen és beférjen az autó csomagtartójába. A kocsi súlya A nagyobb súlyú babakocsi stabilabb, de ha gyakran kell emelnie, (például emeletre felvinni), könnyebb kocsit válasszon.

Menetirány

Jó néhány babakocsi menetiránya változtatható: vagy a tolókar állításával vagy a felsőrész mindkét irányba való felhelyezésének lehetőségével. Az első időszakban a csecsemő szereti látni a mamáját, később pedig szívesebben ül menetirányban.

Biztonság

A biztonságot szolgálják a fékezhető kerekek, illetve az biztonsági öv – ebből legjobb az ötpontos változat. Az övet mindig csatolja be!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.