Egyre csökken a nemi vágy?

Szex: a nő egyre kevésbé kívánja, a pasi egyre többet felejt?

Van oka, ha párunkkal már hosszú hónapok, sőt, akár évek óta nem tökéletes a szexuális kapcsolatunk. Mi zajlik több hónap után a nőben, és mit hajlamos elhanyagolni a férfi?

2012.02.15 18:55ma.hu

Egyre csökken a női vágy hosszútávon? Egy új tanulmány szerint, mely a Journal of Sex & Marital Therapy-ban jelent meg, a nők egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban idővel a szexuális vágy alacsonyabb szintjét mutatják.

Sőt, 0,02 százalékos csökkenés figyelhető meg minden hónappal, miközben a férfiak vágya végig közel ugyanolyan marad, mint a kezdetekkor.

Néhány kutatás arra utal, hogy a kezdeti szenvedélyt - az "egymás ruháját tépő szexet" - 6-30 hónapon belül felváltja egy együttérző, meghitt, gyengéd kapcsolat a nő részéről - mondta el a tanulmányvezető Robin Milhausen, az ontariói Gueplh egyetem szakembere.

Náluk a mélyebb érzelmi kötődés jellemző, amely egyébként az új kapcsolatokkal járó izgalmas szexuális élményeket is háttérbe szorítja.

Persze az is igaz, hogy a férfi elkövethet jó néhány hibát, amellyel még előbb eléri, hogy a nő ne kerüljön túl gyakran szexre vágyó hangulatba. A 4 leggyakoribb:

- A férfi már észre sem veszi őt: egy hosszú kapcsolatban sajnos nem ritka, hogy a férfi egy idő után elfelejti észrevenni a párja külsejét. Nem dicséri már meg, fel sem tűnik neki, hogy még mindig milyen szép, vagy hogy új frizurát csináltatott, vett egy új ruhát. A nőknél a szexuális vágy ahhoz is köthető, mennyire érzik szépnek magukat és mekkora az önbizalmuk. Ha nem foglalkoznak velük, könnyen magukba fordulnak és a pasi iránt is csökken az érdeklődésük.

- A férfi nyomást alkalmaz: ha a nő azt érzi az ágyban: a férfi elvárása, hogy minden szuper legyen, de ő nincs olyan hangulatban vagy nem is képes elengedni magát, az szintén vágy-gyilkos lehet. A teljesítménykészer nem jó, nem az orgazmusok száma jelenti a jó szexet. A jó szex azon múlik, mennyire van egy hullámhosszon két ember, és meg tudják-e beszélni, kinek mi esik jól.

- A pornójelenetek utánzása: csak mert a filmben jónak tűnt, nem biztos, hogy ez így van a valóságban, hogy egy póz biztonságos és kielégítő. Sőt, az sem biztos, hogy a nő számára ez ugyanolyan vágyfokozó! Kiderülhet, hogy a régi szexpózok izgalmasabbak és élvezetesebbek, csak újra fel kell fedezni őket...

- A férfi elfelejti, hogy a női vágy nem "villanykapcsoló": tehát nem is hozható elő olyan egyszerűen. Egy hosszútávú kapcsolatban aztán egyre kevesebbet foglalkozik az előjátékkal, és pont ezt teszi rosszul. Többet ér azzal, ha figyelmet fordít nemcsak az előjátékra, hanem a csókokra, az erogén zónák simogatására is...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.