Miről mesél a férfi teste?

Árulkodó jel, hogy a pasinak alacsony a spermaszáma

A hölgyek természetüknél fogva jobban odavannak azokért a férfiakért, akiknek a hangja mélyebb - macsósabb típusnak tartják őket, és minden tekintetben férfiasnak. De van itt egy kis gond.

2012.01.10 18:55ma.hu

Miközben a férfi örülhet annak, ha olyan hangja van, akár Barry White-nak, nem biztos, hogy ez jó hír a spermáira nézve. A nyugat-ausztráliai egyetem kutatóinak tanulmánya ugyanis kiderítette: a mély hangú férfiaknak csökkent a spermakoncentrációja az ejakuláció során.

A lehetséges magyarázat az, hogy a tesztoszteron, mely mélyíti a hangot, a spermium termelést is visszafogja. Ám nemcsak a hang mélysége figyelmeztető jel. Van még öt meglepő dolog, amely jelezhet néhány komoly  problémát a férfi szervezetében.

- Az ujj hossza. Egy korábbi brit tanulmány megállapította, hogy a férfiak, akinek mutatóujja hosszabb, mint a gyűrűsujja, 33 százalékkal kisebb valószínűséggel betegednek meg prosztatarákban.

Mint kiderült ugyanakkor, akiknek a mutatóujja hosszú, kevesebb tesztoszteronnak volt kitéve még babaként, az anyaméhben. Ez védi őt később a prosztatarák ellen.

- A köröm színe. Az egészséges körmök általában simák és makulátlanok, de a vörösség a köröm alatt a kollagén érbetegség (kötőszövet betegség) jele lehet, mint amilyen például a lupus. A vérerek gyulladása miatt bőrpír, valamint köröm alatti vörösség keletkezik.

A túl fehér körmök májproblémát, a szokatlan görbület pedig tüdőrákot is jelezhet.

- Fülcimpa ráncok. Az átlós gyűrődések a fülcimpán esetleges szív- és érrendszeri problémákat jelezhetnek. A Chicagói egyetem kutatói önkénteseket vizsgáltak. Akiknél ezek a ráncok megfigyelhetők voltak (és nem volt korábban koszorúér-betegségük) nyolcszor akkora eséllyel tapasztaltak később szív- és érrendszeri problémákat. A gyűrődések ugyanakkor az időseknél az öregedés jelei.

- A szaglás képtelensége. Bizonyos szagok, illatok beazonosításának, megkülönböztetésének képtelensége a Parkinson kórt jelezheti előre. A Pennsylvaniai egyetem kutatói felfedezték, hogy a szaglásteszten a Parkinson-kórosok csupán fele tudta megfelelően azonosítani az illatokat.

- A haj. Bár a kopaszodás természetes folyamat, olykor súlyos problémát jelenthet. A hajvesztés a pajzsmirigy-probléma, illetve pajzsmirigy-rák jele lehet.

A túlműködő, illetve a nem megfelelően működő pajzsmirigy esetén a haj hullani kezd, a szemöldök szokatlan módon elvékonyodhat. Ha a halántékon igen vékonyak a hajszálak, az a korai kopaszodást jelezheti.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.