Kínos helyzet: az "álompasi" nem törődik velünk

6 jel, hogy a pasi még nincs kész egy új kapcsolatra!

Kínos és bosszantó helyzet: úgy érzed, megtaláltad álmaid pasiját, de ő szemmel láthatóan furcsán viselkedik. Lehetséges, hogy nincs még túl előző kapcsolatán, vagy úgy általában nem kész egy kapcsolatra. Hogy derítsd ki?

2011.12.22 18:55ma.hu

Sokszor előfordul sajnos, hogy bár a lány úgy érzi, álmai pasija áll előtte, a fiú nem képes elkötelezni magát mellette. A férfiak szeretnek randizni, ismerkedni, flörtölni, de megtörténhet, hogy amikor a lány mélyebb vizekre evezne, a pasi megtorpan.

A kérdés csak az, hogy miért?

Elmondani lehet, hogy nem fogja a pasi, csak érzi, hogy számára túl korai ez az egész. Kedveli a lányt, de nem meri azt mondani, nem gondolkodott hosszútávú kapcsolatban, mert nem áll rá készen. Talán még magának sem vallja be, hogy ez a helyzet. A szituáció azonban egyre kínosabb...

Jelei azért vannak annak, ha a pasi nem kész egy új párkapcsolatra,
vagy úgy egyáltalán egy kapcsolatra. Amennyiben a lány gyanakszik, hogy így van, figyelje meg a következőket:

- Még beszél a volt barátnőjével. Ez egyike a legegyértelműbb jeleknek, hogy a pasi nincs túl az előző kapcsolaton. Kiváló kifogásnak bizonyul ez akkor is, ha együtt akar lenni egy lánnyal - a szex kedvéért -, de elkötelezni mellette nem akarja magát.

Jobb, ha hallgatunk a megérzéseinkre és ez alapján döntjük el, akarjuk-e, hogy ez a fickó az életünk része legyen-e a közeljövőben.

- A pasi nem szeret nyilvánosan csókot váltani a lánnyal. Érzelmeit nem akarja kimutatni nyilvánosság előtt. Az a férfi, aki szerelmes, és felvállalja a barátnőjét, minimum a kezét megfogja mások előtt, és ad neki legalább egy puszit az arcára. Arra semmiféle kifogás nincs, ha úgy tesz, mintha csupán barátok lennének!

- Mindig megváratja a lányt. Akár romantikus vacsoráról, akár moziról van szó, mindig késve érkezik? Vegyük ezt figyelmeztető jelzésnek. Ha a pasi nem várja tűkön ülve a találkozót, az vészjelzés, de ha még hagyja is, hogy a lány várakozzon rá, az önzésről és tiszteletlenségről árulkodik. Ne rendezzünk jelenetet, vonjuk le a következtetést, és ha legközelebb is akarunk még vele találkozni, várjuk meg, hogy ő szervezzen programot.

- Nem tesz semmit, hogy meglepje a nőt. A pasi, aki semmilyen szép gesztussal nem rukkol elő, hogy örömet szerezzen a lánynak, nem hajlandó elköteleződni mellette. Általában csak a saját örömét keresi, a saját érdeklődése, szórakozása fontos neki - ezzel kénytelenek vagyunk szembe nézni. Érdeklődjük meg, mi a terve a kapcsolatunkkal.

- Sms-t ír a telefonhívás helyett. Ez is egyike a figyelemfelkeltő vészjeleknek. A szerelmes pasi alig várja, hogy hallhassa a párja hangját. Az sms azonban személytelenebb és félrevezető is lehet. A direkt kommunikáció kerülése a pasi módszere arra, hogy tartsa a kellő távolságot.

- Nem tesz fel kérdéseket a lány családjáról, barátairól.
Sőt, szemmel láthatóan untatja, ha a barátnője erről beszél. Ez szintén önzés és tiszteletlenség, de annak a jele, hogy nem akar belemélyedni a kapcsolatba. Ugye, nem tudjuk ezek után elképzelni, hogy otthon is bemutassuk őt...?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.