Délutáni séta testmozgással egybekötve

Csak egy jó babakocsi kell, aztán futás

A szülést követő időszakban a nők többsége szeretne leadni egy pár kiló felesleget, kismamának lenni azonban 24 órás elfoglaltság.

2010.07.21 07:14ma.hu

A hazánkban is teret hódító babakocsis futás egyik nagy előnye, hogy a fiatal anyukák gyermekük társaságában, de mégis önállóan tarthatják karban testüket.

A délutáni séta könnyedén egybeköthető egy kis testmozgással, a programhoz pedig nem kell más, mint egy strapabíró babakocsi. A testmozgással társított közös program nemzetközi trend, kismamák ezrei választják ezt a sportolási megoldást, ahol gyermekeikkel együtt élvezhetik a jó levegőn töltött perceket.

Az otthoni torna, a baba-mama úszás és a baba-mama torna kiegészítéseként pár éve jelent meg hazánkban is a szabad levegő alternatíváját hordozó babakocsis futás, amihez nem kell más, mint egy strapabíró szerkezet és futásra alkalmas környezet. Hanzély-Domokos Judit háromgyermekes tréner karolta fel öt évvel ezelőtt a kisgyermekes anyukákat és szervezte meg az első csoportos babakocsis futóedzéseket a Normafánál, amelyet azóta is minden tavasszal megismétel.

Az alkalmanként 45 perces programon az anyukáknak egy komplett edzéstervet kell végigcsinálniuk, melynek nagy része futásból áll, de vannak gimnasztikai, erősítő gyakorlatok is. Apukák is társulhatnak a közös edzéshez, és családi programmá avanzsálódhat a testmozgás. Akár babakocsival, akár kicsit nagyobb gyermekkel a Nike Futóklubok várják a mozogni kívánó családokat.

Az országszerte elérhető közösséghez csatlakozva ingyenesen vehetnek részt a szülők a csoportos testedzésen, amelyről bővebb információt www.futocenter.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.