Mi vezeti megcsalásra a pasikat?

Nemcsak a szex a ludas: az elégedetlen férfi lép félre

Meglepő eredményeket produkált egy szakember, aki megkérdezte a férfiakat, elsősorban mi vezeti őket arra, hogy megcsalják a párjukat.

2011.08.27 15:00ma.hu

Sokféle tanulmány született már arról, miért is hűtlenek a férfiak. M. Gary Neuman amerikai házassági tanácsadó legutóbbi tanulmánya arra világít rá, hogy bár a közfelfogás szerint elsősorban a szex más nővel motiválja őket, sokan mégsem ezért teszik meg azt a bizonyos lépést.

A testi örömök valóban nagy szerepet játszanak, ám a Neuman felmérésében megszólalt férfiak 48 százaléka azt mondta: a legfőbb oka a megcsalásnak az érzelmi elégedetlenség és kielégítetlenség!

A megkérdezetteknek csupán 8 százaléka jelölte meg a szexuális éhséget fő oknak. Kultúránk ma azt sugallja, hogy minden, ami boldoggá tesz, az a szex. Legtöbben azonban azt várják a párjuktól, hogy becsülje és értékelje őket, valamint lássa, mennyit tesz azért, hogy a dolgok olajozottan működjenek a kapcsolatukban. Nem mindenki kapja ezt meg a társától.

A probléma az, hogy a férfiakra kevésbé jellemző, hogy kibeszélik a gondjukat, férfiatlannak tartják. Érzelmi igényeiken ezért a nők átsiklanak.

Legtöbb esetben észre sem veszik, hogy valami nem stimmel. Csak amikor már megcsalták őket...

A férfiak 66 százaléka állította ugyanakkor, hogy bűnösnek érezte magát az afférja közben. 68 százalékuk álmában sem gondolta volna, hogy hűtlen lesz, és szinte mindannyian azt mondták: megbánták a dolgot.

Tény viszont, hogy az önmagukat bűnösnek érző férfiakat ez még önmagában nem tartja vissza a további hűtlenkedéstől. Ha kezdetben nem is, később túljutnak azon, amit tettek, és együtt tudnak élni vele.

Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy 77 százalékuknak van olyan barátja, aki már megcsalta a párját. A velük való gyakori találkozás nyomást gyakorolhat a férfira, és mivel "a többiek is csinálják", mintegy legitimálja a hűtlenkedést. Szinte már normális dolognak fogja tartani. Érdemesebb olyan emberekkel, párokkal körülvennünk magunkat, akik boldogok együtt...

A Neuman tanulmányában részt vett férfiak 40 százaléka munkahelyén találkozott a másik nővel, akivel megcsalta a párját. Már csak emiatt is fontos, hogy megbecsüljék otthon - a munkahelyen ugyanis a férfi fontosságát, ügyességét dícsérő, csinos nőnek könnyen prédájává válhat.

Csupán a férfiak 12 százaléka mondta azt, hogy a nő, akivel megcsalta a társát, sokkal attarktívabb volt a párjánál. Tehát nem azért hűtlenkedtek, mert azt gondolták, jobb a szex egy jobban kinéző testtel.

Csak 6 százalékuk nyiltakozott úgy, hogy a nővel, akivel megcsalta a kedvesét, csupán aznap találkozott először.

A lényeg tehát az, hogy ha a párunk hűtlenkedésétől félünk, igyekezzünk inkább szeretetteljes és megértő környezetet teremteni számára, amelyben a felmerülő gondok őszinte megbeszélésére is van lehetőség...De persze az sem árt, ha vállalkozóbb kedvűek vagyunk a szexben!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.