"Nem foltozgatni, eltörölni kéne"

KDNP: vissza kell vonni a "csendrendeletet"

Vissza kell vonni a terézvárosi "csendrendeletet", nem kellene "foltozgatni" - mondta Wertán Zsolt, a KDNP VI. kerületi és fővárosi önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2009.07.30 12:44MTI

A politikus kijelentésével arra utalt, hogy a terézvárosi önkormányzat szerdán honlapján azt közölte: kompromisszumos megállapodással zárult a terézvárosi szórakozóhelyek nyitva tartását szabályozó rendelettel kapcsolatos egyeztetés, amely a helyi vendéglátóipari egységek üzemeltetői és az önkormányzat között zajlott.

A közlemény szerint a felek "modellértékű szabályozás kialakításában állapodtak meg". Wertán Zsolt elmondta: a VI. kerületi szabályozás, amelynek értelmében szeptembertől este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek, több ponton is alkalmatlan a probléma kezelésére, ezért azt vissza kell vonni és újat kell alkotni helyette. A képviselő szerint a vendéglátóipari egységeknek maguknak kellene biztosítaniuk a körülöttük élők zavartalanságát, "és ha ezt nem teszik meg, akkor a működési engedélyt vissza kell vonni gondolkodás nélkül".

Mint hozzátette, vannak jól működő példák más kerületekben, ahol a vendéglátóipari egységek biztonsági őrei rászólnak a hangoskodókra és folyamatosan rendet tartanak az utcán. Wertán Zsolt szerint a VI. kerületi "csendrendelet" megalkotásának az lehetett az értelme, hogy a jelenlegi vezetők szavazatokat szerezhessenek a közeli választásokra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.