Bűnügy

'Bűvésztrükkel' csalta tőrbe áldozatát a sólyi kislány gyilkosa

Vádat emeltek a 16 éves F. Ferenc ellen.

2019.05.22 12:26ma.hu

A Veszprém Megyei Főügyészég aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben, aki 2018 májusában egy nyolcéves kislányt ölt meg Sólyon.

A vádirat szerint a szomszédos faluban élő tizenhat éves fiú a sólyi futballpályán ismerte meg a sértettet és annak bátyját. A vádlott többször együtt focizott a testvérekkel, melynek során szexuális vonzalom alakult ki benne a még gyermek sértett iránt.

A vádlott 2018. május 18-án késő délután kerékpárral Sólyra ment, és felkereste a kislányt, akivel a Séd patak partján lévő, erdős résszel szegélyezett ösvényen az ún. papírmalom romjaihoz gyalogoltak. A romoknál lezajlott beszélgetésük során a kislány a közös játszótársukat, egy, a vádlottal barátságban álló fiút dicsért, ami az elkövetőből haragot váltott ki, és elhatározta, hogy bosszúból, illetve a szexuális vágyának kielégítése céljából megöli a sértettet.

A vádlott a papírmalomnál talált egy vastagabb, fonott kötelet, a gyermekkel pedig elhitette, hogy olyan bűvésztrükköt mutat neki, melyhez a kezeit hátra kell kötöznie. A megtévesztett kislány hitt a vádlottnak, aki a megkötözése után a patakba vitte, és ott többször a víz alá nyomta. Az elkövető a kábult sértettet kivitte a partra, majd mintegy 200 méter megtétele után egy kődarabbal bántalmazta, melynek következtében a gyermek koponyasérüléseket szenvedett. A vádlott ezt követően a már eszméletét vesztett sértett ruházatának egy részét levette, és a kislányt újra a patakba vitte, ahol annak érdekében, hogy a víz ne sodorja el, hínárfonatot kötött rá, majd távozott a helyszínről. A kislány halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

Miután a gyermek kora este nem érkezett haza, előbb a testvére kezdte keresni, majd az édesapa bejelentése alapján szervezett keresés kezdődött, melynek során a kislány holttestét a hajnali órákban találták meg a Séd patak medrében.

A fiatalkorú vádlott elleni eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.