Gyilkosság

További három hónappal meghosszabbították a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés.

2018.11.23 06:30MTI

Az ügyészi indítványnak helyt adva további három hónappal meghosszabbította a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását a bíróság - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyészségi közlemény szerint az ügy fiatalkorú gyanúsítottja ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás.

A bírói végzés szerint továbbra is megalapozottan fennáll annak lehetősége, hogy a fiatalkorú gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökik, elrejtőzik, illetve veszélyezteti a bizonyítást. Ennek megakadályozására "csak a személyi szabadságot teljesen elvonó kényszerintézkedés alkalmas" - írták.

A bíróság legutóbb október elején döntött a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbításáról.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nyolcéves sólyi kislány eltűnéséről májusban édesapja tett bejelentést, holttestét másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.