Gyász

Mégsem a művészparcellában nyugodhat Andy Vajna

Zárt körben vesznek végső búcsút tőle.

2019.01.30 07:22ma.hu

Mégsem a Fiumei Úti Sírkert 41-es művészparcellájában, Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellé temetik Andy Vajnát, hanem a 19-es parcellába, ahol a kiemelt, állami temetésekhez használatos fém állványokon álló pavilon alkalmasabb helyszín lehet a zártkörű búcsúztatásra.

Ezt a parcellát az Árkádsor jelentősen leárnyékolja a történelmi sírkert Fő útja felől, a Batthyányi-mauzóleum pedig bástyaként védelmezi, és gépjárművel könnyen megközelíthető. Vajna nyughelye így Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírhelye közelében lehet majd.

A temetőt a rengeteg állami vezető és a beszédet mondó Arnold Schwarzenegger vagy a talán szintén felbukkanó Antonio Banderas ellenére sem zárják le, csak a 19-es parcellánál lesznek őrök, akik csak a vendéglistán szereplőket engedik be. Az esemény nem lesz sajtónyilvános. A részleges korlátozás várhatóan dél és délután négy óra között lesz érvényben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.