Gyász

Budapesten helyezik végső nyugalomra Andy Vajnát

A kormány saját halottjának tekinti.

2019.01.24 11:22ma.hu

Életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A korábban felröppent hírekkel ellentétben a filmbiztost nem Los Angelesben, hanem Budapesten, a Fiumei úti temetőben helyezik végső nyugalomra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról beszélt, Andy Vajnát a kormány saját halottjának tekinti. Úgy gondolják, hogy Andy Vajna tevékenységével jelentős mértékben járult hozzá a magyar filmiparvilágban való elismeréséhez.

"A kormány Andy Vajna temetéséről gondoskodik, minden ellenkező híresztelés dacára, Budapesten, a Fiumei úti temetőben lesz a végső nyughelye a kormánybiztosnak" - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.