Buszbaleset

Veronai tragédia: egy orvos az első hazai gyanúsított

Vezetésre alkalmasnak találta a busz korábban súlyos alvászavarral kezelt sofőrjét.

2019.01.04 07:46ma.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a tizenhét halálos áldozattal járó 2017. januári veronai buszbalesettel kapcsolatban.

Bár a rendőrség nem közölte, hogy kit gyanúsítottak meg, a 24.hu úgy tudja, azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték.

December 14-én került sor a gyanúsítás közlésére. A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van - nyilatkozta a lapnak Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze.

Két hét múlva lesz a tragikus buszbaleset második évfordulója.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.