Tüntetés

Hollik: az ellenzék be akarja csapni az embereket

'Azt hazudják', hogy a munkavállalókat kényszeríteni lehet a túlmunkára, illetve azt, hogy a túlórapénzt csak három év múlva fizetik ki a munkavállalóknak.

2018.12.22 18:17MTI

Az ellenzék továbbra is hazudik a munka törvénykönyve módosításáról - mondta Hollik István kormányszóvivő újságíróknak szombaton Budapesten.

A pénteki kormányellenes tüntetéssel az ellenzék ismét becsapta az embereket, "azt hazudják", hogy a munkavállalókat kényszeríteni lehet a túlmunkára, illetve azt, hogy a túlórapénzt csak három év múlva fizetik ki a munkavállalóknak - fogalmazott.

Az igazság ezzel szemben az - emelte ki -, hogy túlmunka csak a munkavállaló önkéntes hozzájárulásával lehetséges, és a túlmunkáért járó bért a hónap végén ki kell fizetni.

Ezeknek a hazugságoknak az oka az, hogy az ellenzék elveszítette a tavaszi parlamenti választásokat, ezért utcai erőszakkal próbálják magukhoz ragadni a hatalmat - mondta. "Ebben az ellenzéket Soros György pénzzel és saját NGO-in keresztül támogatja, hiszen Soros György célja a bevándorlást ellenző kormányok gyengítése és megbuktatása" - fűzte hozzá.

Hollik István sajnálatát fejezte ki, hogy az elmúlt napok vandál és agresszív cselekményei után újabb vandalizmusra került sor, amikor füstbombát dobtak a köztársasági elnök hivatalának épületére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.