Egészségügy

Aláírásgyűjtés indult a Honvédkórház koraszülött osztályának megmentéséért

Máris több mint 13 ezer aláírás összegyűlt.

2018.11.29 18:37ma.hu

December 15-én bezárják a Honvédkórház országos elismertségű koraszülöttcentrumát, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek. Kedd délelőtt tartottak válságértekezletet a kórházban arról, hogy hogyan lehetne újra működtethetővé tenni az intézmény Perinatális Intenzív Centrumát (PIC).

A PIC osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra.

Az ismert énekesnő, Kollányi Zsuzsi osztotta meg Facebook-oldalán azt a petíciót, amit a PIC megmentésére hívtak életre. Az énekesnő nemrég adott életet egy ikerpárnak, akik közül az egyik picit pont az érintett centrumban látták el. Bár a petíciót még csak két napja hozták létre, máris több, mint 13 ezer aláírás összegyűlt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.